Dutch baby met appel en rozijnen
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen
Ik kan er niks aan doen, maar pannenkoeken is dus al sinds jaar en dag mijn lievelingsgerecht. Toen ik online een keer een dutch baby tegenkwam, wist ik dat ik deze een keer zou gaan maken. Ik heb gekozen voor een dutch baby met appel en rozijnen. Een dutch baby is eigenlijk een dikke en luchtige pannenkoek dit je in de oven bakt in plaats van op het fornuis. Hiervoor heb je een gietijzeren koekenpan nodig, of je kunt de dutch baby met appel en rozijnen maken in een ovenschaal.
Benodigdheden
- Gietijzeren koekenpan (of een ovenschaal)
- Garde
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 165 ml volle melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
- 1 el roomboter
- 1 grote appel
- 2 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- Bakboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de gietijzeren pan (of de ovenschaal) ook al in de oven, zodat deze ook al heet wordt.
- Maak intussen het beslag. Meng hiervoor de bloem, de melk, de eieren, de vanillesuiker, het vanille-extract en het zout met elkaar. Klop net zolang totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
- Haal de gietijzeren pan uit de oven en doe hierin de roomboter. Je zult zien dat deze direct gaat smelten. Beweeg de pan heen en weer zodat de boter zich verdeeld over heel de pan of gebruik hiervoor een kwastje (pas wel op, want het handvat is heet).
- Giet dan het beslag erin en zet de pan of de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de dutch baby goudbruin en gaar in 15 tot 20 minuten (beetje afhankelijk van de oven).
- Schil intussen de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit een beetje bakboter in een koekenpan en bak hierin in 5 minuten de appel goudbruin samen met de kaneel en de rozijnen.
- Als de dutch baby gaar is haal je hem uit de oven en verdeel je het appelmengsel over het midden van de dutch baby.
- Nu is je dutch baby met appel en rozijnen klaar. Extra lekker met wat poedersuiker en stroop.
- Geniet ervan!
Neem ook eens een kijkje bij andere hoofdgerechten.