Falafel salade met rode biet

Falafel salade met rode biet
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?2 personen

Deze falafel salade met rode biet is heel eenvoudig te maken en is lekker fris op een warme dag. In deze salade zit heel veel groenten (paprika, tomaat, wortel en sla) en is lekker romig door de dressing. Ben je een grote eter? Serveer er dan een lekker stokbroodje bij! Je kunt deze salade ook perfect als lunch serveren.

Ingrediënten
Voor de salade
  • 80 gram veldsla
  • 200 gram falafel
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika
  • 2 rode bieten
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 25 gram Parmezaanse Kaas
Voor de dressing
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1/4 citroen (het sap)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
Bereidingswijze
  • Schil de winterpeen en snijd deze in dikke plakken. Snijd vervolgens de plakken in vieren. Kook de wortelstukjes 5 minuten in een pan met water.
  • Snijd intussen de paprika in kleine stukjes en bak deze in een beetje olijfolie op middelmatig vuur in circa 4 minuten goudbruin.
  • Maak de citroendressing de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Meng de sla met de dressing en verdeel de salade over 2 borden. Snijd de tomaatje in vieren en leg deze op de sla. Verdeel vervolgens de wortel en de paprika over de borden. Snijd de 2 bieten in stukjes van circa 2 bij 2 cm en verdeel deze ook over de salade.
  • Bak tot slot in circa 6 minuten de falafel op middelmatig vuur in een scheutje olijfolie en leg deze vervolgens op de salade. Garneer met een beetje Parmezaanse kaas.
  • Geniet van je falafel salade met rode biet

Kijk hier voor andere salade recepten!