Lasagne bolognese

Lasagne bolognese
Hoofdgerecht – ? 50 min – ? 2 personen

Mijn lievelingsgerecht mag natuurlijk niet ontbreken op koken&bakken doe je zo! Zolang als ik me kan herinneren zijn lasagne bolognese en pannenkoeken mijn lievelingsgerechten. Waar vroeger nog wel eens een pakje werd gebruikt voor de lasagne, maken we hem nu helemaal zelf. Dat maakt de lasagne bolognese namelijk nog veel lekkerder! Als je de saus nog niet hebt gemaakt, dan ben je ongeveer 2 uur bezig met deze lasagne. Je hebt tussendoor wel voldoende tijd om iets anders te doen. Bovendien is het het wachten meer dan waard! Deze lasagne bolognese wordt gemaakt met een bechamelsaus, om de lasagne extra romig te maken. Vind je dit niet zo lekker? Dan kun je dit vervangen door wat extra kaas.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
Voor de lasagne
  • 1/2 recept bolognesesaus
  • 9 lasagnevellen
  • 75 gram geraspte kaas
  • Boter om in te vetten
Voor de bechamelsaus
  • 25 gram roomboter
  • 250 ml melk
  • 25 gram bloem
  • 25 gram geraspte kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in. Zorg ervoor dat je de bolognesesaus opwarmt, indien deze nog niet warm is.
  • We beginnen nu met het maken van de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje. Zodra alles is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf net zolang door elkaar roeren, totdat het geheel wat vaster wordt en er een soort korrelige structuur ontstaat. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg het volgende scheutje melk pas toe, als de vorige hoeveelheid melk volledig is opgenomen. Zodra de saus dikker wordt, voeg je de kaas en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer nog even door, totdat de kaas volledig is opgenomen in de saus.
  • Nu kan het opbouwen van de lasagne beginnen. Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg hierop 3 lasagnebladen. Herhaal dit nog 2 keer. Als het goed is, is je bovenste laag nu lasagnebladen. Hierover verdeel je de bechamelsaus. Strooi hierover de kaas en zet de lasagne bolognese voor 30 – 35 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de lasagne 5 minuutjes afkoelen voordat je hem opdient!

Wil je een andere ovenschotel proberen? Neem dan een kijkje bij de ovenschotel recepten.