Gehakt empanada met groenten

Gehakt empanada met groenten
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Empanadas is een gerecht van gevuld deeg dat je kan bakken of frituren. Normaal gesproken worden empanadas geserveerd als hapjes, ze zijn dan ook wat kleiner van stuk. Je zou het deeg zelf kunnen maken, maar ik maak nu voor het gemak gebruik van een kant-en-klare rol bladerdeeg. Deze gehakt empanada met groenten is groot en kan worden gegeten als hoofdgerecht. Je vult deze empanada met gehakt, wortel en paprika en bak je samen met tomatenpuree. Hierdoor krijgt de empanada een heerlijke smaak! Doe er een beetje cheddar in en je hebt het perfecte bladerdeeggerecht.

Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram gehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 50 gram geraspte cheddar
  • Tomatenpuree (70 gram)
  • 2 tl Picadillo (kruiden Jonnie Boer)
  • 1 ui
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snipper de ui en schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne plakjes van circa 0,5 cm dik. Snijd ook de paprika en de tomaten in kleine blokjes. Kook de wortel in circa 4 minuten beetgaar.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg hieraan het gehakt toe. Rul het gehakt in circa 6 minuten en voeg dan de ui toe. Bak 2 minuten mee.
  • Voeg de paprika, de tomaten en de wortel toe aan het gehakt en bak 4 minuten mee. Doe de tomatenpuree samen met de Picadillo kruiden erbij en bak nog eventjes 1 minuut mee.
  • Snijd het bladerdeeg doormidden en verdeel het gehakt-groentenmengsel over de twee helften. Leg het mengsel aan één kant van het bladerdeeg en bestrooi met de helft van de geraspte cheddar. Vouw de andere kant van het bladerdeeg over het mengsel heen. Druk met een vork de randjes op elkaar. Herhaal dit ook voor de andere helft van het bladerdeeg.
  • Bak de gehakt empanada met groenten in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 10 tot 15 minuten.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten.