Gehaktballetjes in roomsaus

Gehaktballetjes in roomsaus
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen

Gehaktballetjes in roomsaus, misschien heb je ze weleens gegeten bij een bekende woonboulevard. Je kunt deze gehaktballetjes ook zelf maken en er een eigen draai aan geven. Ik serveer de gehaktballetjes in roomsaus met bloemkoolpuree en spinazie à la crème. Zo eet je met dit gerecht lekker veel groenten. De roomsaus is ook super lekker met de bloemkool, dus dat komt in dit gerecht erg goed uit!

Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
  • 200 gram rundergehakt
  • 1/2 klein uitje
  • 1 el paneermeel
  • 1/2 ei
  • 1 knoflookteentje
  • Scheutje melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout&Peper
Voor de roomsaus
  • 100 ml room
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • Zout en peper
Voor erbij
  • 1 bloemkool
  • 10 gram roomboter
  • 20 ml room
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout&Peper
  • Spinazie à la crème
Bereidingswijze
  • Begin met het draaien van de gehaktballetjes. Snipper het halve uitje. Doe het halve ei samen met het scheutje melk in een ruime kom en kluts door elkaar. Voeg de paneermeel toe en meng dit erdoorheen. Voeg het uitje toe en pers ook het knoflookteentje uit boven de mengkom. Doe dan een snufje nootmuskaat erbij en breng op smaak met zout en peper. Doe het gehakt erbij en meng alles goed door elkaar. Draai van het gehakt circa 10 gehaktballetjes.
  • Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gaar in circa 10 tot 15 minuten. Bereid ook de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de gehaktballetjes in een beetje bakboter gaar in circa 10 minuten op middelmatig vuur.
  • In de tussentijd kun je ook alvast de roomsaus maken.
  • Doe hiervoor de roomboter in een steelpan en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Gaar de bloem in circa 3 minuten en blijf doorroeren (de bloem zal lichter van kleur worden). Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Doe dan de room erbij, de mosterd en de worcestersaus. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus op laag vuur even indikken.
  • Haal het overtollige vet weg uit de pan met de gehaktballetjes en voeg de roomsaus hieraan toe. Verwarm nog even op laag vuur.
  • Giet de bloemkool af en voeg hieraan de roomboter, de room, het knoflookpoeder en de zout en peper toe. Stamp fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Verdeel de bloemkoolpuree over een bord en serveer hierbij de gehaktballetjes in roomsaus en de spinazie à la crème.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!