Geroosterde bloemkoolsalade met feta

Geroosterde bloemkoolsalade met feta
Hoofdgerecht – ? 25 min + 40 min oventijd – ? 3 personen

Geroosterde bloemkoolsalade met feta! Een heerlijke goedgevulde salade van geroosterde bloemkool met aardappel en wortel uit de oven. Hierover gaat feta en granaatappelpitjes, waardoor het echt een goed vullende maaltijdsalade is. De bloemkool breng je op smaak met een kurkuma-komijnzaad olie en door de salade heen gaat peterselie en munt voor extra veel smaak. Een echte smaakexplosie!

Benodigdheden
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 500 gram krieltjes
  • 1 winterpeen
  • 100 gram veldsla
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 75 feta
  • 3 el olijfolie
  • 40 ml water
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 tl maizena
  • 5 gram munt
  • 5 gram platte peterselie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd de roosjes van de bloemkool en snijd in iets kleinere roosjes. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met één eetlepel olijfolie en de maizena. Meng alles even goed door elkaar en zet voor 10 minuten in het midden van de oven.
  • In de tussentijd was je de krieltjes en snijd je ze in plakjes. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Meng de winterpeen en de krieltjes met één eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de bloemkool na 10 minuten uit de oven en leg de winterpeen en de krieltjes ernaast op de bakplaat. Als je een kleine bakplaat hebt, dan moet je hiervoor een tweede bakplaat gebruiken. Wissel tussendoor dan wel een keer om. Schep sowieso een keer de bloemkool en de aardappel en winterpeen om tussendoor. Bak het geheel 30 minuten.
  • Als alles weer in de oven staat kun je alvast aan de kurkuma-komijnzaad olie beginnen. Pel de knoflookteentjes en snijd in plakjes.
  • Verwarm één eetlepel olijfolie in een klein pannetje en bak hierin in een minuutje de knoflook aan. Voeg de kurkuma en het komijnzaad toe en bak 1 minuut mee. Doe het water erbij en verwarm nog een minuutje. Zet het vuur uit en laat even staan.
  • Hak in de tussentijd de munt en de peterselie grof en verkruimel de feta.
  • Als de bloemkool en de aardappel en winterpeen klaar zijn, verdeel je de kurkuma-komijnzaad olie over de bloemkool.
  • Doe de veldsla in een grote schaal en schep hierbij de bloemkool, de aardappel en de winterpeen. Verdeel hierover de munt, peterselie, granaatappelpitjes en de feta.
  • Geniet van de geroosterde bloemkoolsalade met feta.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!