Ovenpasta met kruidenroomkaas

Ovenpasta met kruidenroomkaas
Hoofdgerecht – ? 25 min + 15 min oventijd – ? 3 personen

Pasta in combinatie met kruidenroomkaas vind ik altijd erg lekker! Deze ovenpasta met kruidenroomkaas is goed gevuld met broccoli, champignons, tomaatjes en spekjes. De vulling breng je op smaak met kruidenroomkaas wat het een heerlijke romige smaak geeft. Tot slot voeg je ook nog geraspte kaas toe die gaat smelten in de oven. Ondanks dat deze ovenpasta met kruidenroomkaas goed gevuld is met groenten, zou ik het toch niet echt als gezond classificeren. Maar, wel heel erg lekker!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 250 gram pasta (bijv. penne, fussili etc.)
  • 1 broccoli
  • 250 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram spekjes
  • 1 ui
  • Zout&peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook de broccoliroosjes in in circa 4 minuten beetgaar.
  • Kook ook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de champignons in vieren, de cherrytomaatjes door de helft en snipper de ui.
  • Verwarm een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan de spekjes toe. Bak even twee minuten aan samen met de ui.
  • Voeg hieraan de champignons en de cherrytomaatjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Doe dan de kruidenroomkaas erbij en meng dit er goed doorheen.
  • Giet de broccoli en de pasta af en voeg toe aan de wok.
  • Verdeel de pasta over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel nog 15 minuten totdat de kaas is gesmolten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!