Gevulde varkenshaas met brie
Hoofdgerecht -? 20 min -⏱2 personen
Ben je op zoek naar een lekker hoofdgerecht met varkenshaas, bijvoorbeeld om te serveren tijdens kerst? Probeer dan eens deze gevulde varkenshaas met brie. Daaroverheen gaat een sausje van olie, agavesiroop en rozemarijn voordat de varkenshaas de oven in gaat. Hierdoor krijgt de varkenshaas een heerlijke smaak. Bovendien gaat de brie lekker smelten in de oven.
Benodigdheden
- Kleine ovenschaal
Bereidingswijze
- 1 varkenshaasje
- 5 plakjes brie
- 1 el olijfolie
- 1/2 el agavesiroop
- 1 takje rozemarijn
- Beetje roomboter
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaaltje lichtjes in.
- Bak de varkenshaas in een pan op middelhoog vuur in een beetje roomboter goudbruin in een paar minuten. De varkenshaas hoeft nog niet gaar te zijn, want de varkenshaas gaat nog de oven in.
- Als de varkenshaas rondom goudbruin is, maak je vijf sneetjes in de varkenshaas die je vult met de plakjes brie.
- Leg de gevulde varkenshaas met brie in de ovenschaal.
- Meng nu de olijfolie met de agavesiroop en breng op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Voeg toe aan de olijfolie en meng erdoorheen. Giet dit over de varkenshaas.
- Plaats de varkenshaas voor 15 minuten in het midden van de oven, totdat de brie is gesmolten.
- Lekker om te serveren met bijvoorbeeld zelfgemaakte aardappelgratin of pommes duchesse.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!