Gezonde quesadilla’s met avocado
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min – ? 2-3 personen
Wraps vind ik ontzettend lekker, maar het is niet altijd even gezond. Deze keer wel een gezonder wrap gerecht. Overheerlijke gezonde quesadilla’s met avocado en verschillende groentes. De wraps bak je in de pan krokant, waardoor de kaas ook lekker kan smelten. Heerlijk!
Ingrediënten
- 6 middelgrote wraps
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 2 el tomatenpuree
- 1 el picadillo kruiden
- 1 avocado
- 150 gram hüttenkäse
- 3 handjes gerapste kaas
- Zout&Peper
- Bakboter
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukjes. Snijd ook de aubergine in stukjes.
- Verwarm een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de auebrgine en de paprika toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en de picadillo kruiden toe en bak 3 minuten mee.
- Verwijder in de tussentijd de pit van de avocado en haal het vruchtvlees uit de avocado. Prak de avocado fijn met een vork en voeg de hüttenkäse toe. Meng de avocado en de hüttenkäse met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg één wrap voor je en verdeel 1/3 van het avocado-hüttenkäse mengsel over de wrap gevolgd door 1/3 van het aubergine-paprika mengsel. Verdeel hierover een handje geraspte kaas en dek af met een wrap.
- Verwarm een scheutje bakboter in een (grill)pan en leg de quesadilla in de pan. Dek af met een deksel. Bak de gezonde quesadilla’s met avocado in drie minuten goudbruin per kant.
- Herhaal deze stappen ook voor de over twee gezonde quesadilla’s met avocado.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!