Gnocchi traybake met ricotta
Hoofdgerecht -?5 min + 30 min oventijd -⏱2 personen
Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, ga dan voor deze gnocchi traybake met ricotta. De bereidingstijd van dit gerecht is slechts 5 minuten. Dan schuif je het een half uurtje de oven in, en je bent klaar! Een traybake is eigenlijk niets anders dan alles op één plaat de oven in en dan is het klaar. Deze gnocchi traybake met ricotta is naast gnocchi en ricotta, gevuld met snoeptomaatjes, rode ui en knoflook. Het gerecht wordt op smaak gebracht met olijfolie, Italiaanse kruiden en zout en peper.
Benodigdheden
- Bakpapier
Bereidingswijze
- 500 gram gnocchi
- 400 gram snoeptomaatjes
- 250 gram ricotta
- 1 rode ui
- 3 knoflookteentjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en verdeel een bakpapiertje over een braadslede of over een bakplaat.
- Leg op één helft de gnocchi en verdeel over de andere helft de snoeptomaatjes. Zorg voor een gat in het midden waar je de ricotta neerzet.
- Pel de ui en de knoflookteentjes. Snijd de ui grof.
- Verdeel de ui en de Italiaanse kruiden over de snoeptomaatjes. Verdeel tot slot één eetlepel olijfolie over de gnocchi en één eetlepel over de snoeptomaatjes.
- Zet de gnocchi traybake met ricotta in het midden van de oven voor 30 minuten, totdat de gnocchi lichtkrokant is van buiten en de tomaatjes open barsten.
- Haal het geheel uit de oven en meng alles door elkaar tot een heerlijke romige massa.
- Verdeel het geheel over twee borden en geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!