Griekse pastasalade

Griekse pastasalade

Deze Griekse pastasalade is een heerlijke koude pastasalade, perfect voor in de lente of zomer. De pastasalade met feta en tomaat is verder gevuld met groenten die je ook tegenkomt in een Griekse salade, zoals komkommer, paprika en ook zit er rode ui bij. Je maakt zelf een eenvoudige dressing op basis van olijfolie, citroensap, gedroogde oregano en wat peper en zout. Deze salade eet je koud, wat het een heel makkelijk gerecht maakt om te mealpreppen. Je kunt de salade prima een avond van tevoren maken en de volgende dag opeten. Met dit koude pastasalade recept heb je binnen no-time een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Griekse pastasalade bereiden

Het voordeel van deze Griekse pastasalade is, dat deze salade eenvoudig is om te maken. Je start met het koken van de pasta, want deze moet je even af laten koelen. Als de pasta bijna is afgekoeld, kun je de groenten gaan snijden. Snipper de ui, snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en de paprika in blokjes. Meng de groenten met de afgekoelde pasta en de zelfgemaakte dressing. Verdeel het over de borden en verkruimel de feta erboven. Zo heb je een eenvoudige maar heerlijke maaltijd op tafel staan.

Griekse pastasalade

Griekse pastasalade

Een heerlijke Griekse pastasalade gevuld met onder andere komkommer, paprika en feta!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 300 gram pasta ik gebruikte farfalle
  • 100 gram feta
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • scheutje olijfolie

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng met een scheutje olijfolie. Laat vervolgens afkoelen.
  • Als de pasta bijna is afgekoeld, kun je starten met het snijden van de groentes. Snipper de rode ui en snijd de tomaatjes doormidden. Snijd in de tussentijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vervolgens mag de komkommer in blokjes worden gesneden. Verwijder ook de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de olijven in plakjes
  • Meng voor de dressing de ingrediënten met elkaar.
  • Schep de pasta in een mengkom en voeg hieraan de ui, paprika, de komkommer en de olijven toe. Giet hierbij de dressing en meng alles goed door elkaar. Verdeel de pastasalade over de borden en verkruimel de feta erboven.
  • Geniet ervan!