Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

Deze luchtige chocolademousse is wat mij betreft altijd een goed idee. Je zou denken dat chocolademousse moeilijk is om te maken, maar met dit recept zet je zo een makkelijke chocolademousse op tafel. Deze chocolademousse met eiwit is zo luchtig, doordat je de eiwitten er op het eind doorheen spatelt. Zorg er vooral voor dat je niet te lang spatelt, dan behoudt de mousse zijn luchtigheid. Ik heb gekozen voor een pure chocolademousse, maar je kunt ook kiezen om de mousse te maken met witte of melk chocolade. Ik vond het lekker om net voor het serveren nog wat aardbeien toe te voegen, maar dit is zeker geen must. De chocolademousse is namelijk al erg lekker van zichzelf!

Luchtige chocolademousse bereiden

Start met het smelten van de chocolade. Splits dan de eieren en meng twee eidooiers met een gedeelte van de witte basterdsuiker. Klop in een andere kom de slagroom stijf en weer in een andere kom de eiwitten met de rest van de witte basterdsuiker. Voeg de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en meng door elkaar. Dan mag de slagroom er doorheen worden gemengd en tot slot mogen de eiwitten er in twee keer doorheen worden gespateld. Door niet te lang te spatelen, behoud je de luchtigheid. Vul een spuitzak met de luchtige mousse en spuit de mousse in de glaasjes. Laat de chocoaldemousse minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Voeg eventueel net voor serveren nog wat aardbeien toe!

Luchtige chocolademousse

Heerlijke luchtige chocolademousse die je maakt met slechts 4 ingrediënten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Nagerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Spuitzak+spuitmondje

Ingrediënten
  

  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade fijngehakt of chocolate chips
  • 6 el witte basterdsuiker
  • aardbeien optioneel

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade au-bain marie of voorzichtig in de magnetron.
  • Splits de eieren, maar gebruik maar 2 eidooiers. Kluts de eidooiers met 2 el witte basterdsuiker en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Mix in de tussentijd de slagroom stijf. Mix ook de eiwitten samen met de rest van de witte basterdsuiker tot stijve pieken.
  • Voeg als eerst de slagroom toe aan het chocolade mengsel en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de helft van de eiwitten toe en spatel dit er voorzichtig en zo kort mogelijk doorheen. Doe dit hetzelfde voor de overgebleven eiwitten.
  • Vul je spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de glaasjes. Laat nu de mousse minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
    Luchtige chocolademousse (staand)
  • Als je het lekker vindt, kun je er nog aardbeien bij serveren. Doe dit net voordat je de chocolademousse wilt serveren.
  • Geniet ervan!