Griekse pita met gyros
Hoofdgerecht – ? 30 min + 1 uur rijzen – ? 2 personen
Met deze Griekse pita met gyros waan je je op een Grieks eiland heerlijk in het zonnetje. Voor dit gerecht maak je de Griekse pita helemaal zelf. Dit broodje is qua structuur zacht, waardoor je deze eenvoudig om kunt vouwen en kunt vullen. In de Griekse pita met gyros, gaat naast gyros ook nog paprika, rode ui, komkommer en zelfgemaakte tzatziki. Al met al, een super lekker gerecht!
Ingrediënten
- 1/2 recept Griekse pitabroodjes
- 1/2 recept tzatziki
- 2 kipfilets
- 75 gram feta
- 1,5 el gyros kruiden
- 1 paprika
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Maak eerst de Griekse pitabroodjes en de tzatziki volgens recept.
- Snijd dan de kipfilet in reepjes en meng deze met de gyros kruiden. Snijd de komkommer in stukjes, de paprika in dunne reepjes en de rode ui in dunne ringen.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de kipreepjes in circa 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar. Voeg tot slot ook de paprika toe en bak 3 minuten mee.
- Vul je pitabroodjes met de gyros, de paprika, de komkommer en de rode ui. Verkruimel de feta en voeg deze ook toe aan je broodje. Schep tot slot 1 à 2 eetlepels tzatziki in je broodje.
- Geniet van je Griekse pita met gyros!
Kijk hier voor meer Griekse recepten!