Griekse tomaten orzo
Hoofdgerecht – ⏱ 35 min – ? 2 personen
Oelala! Deze Griekse tomaten orzo is zo lekker! Het is eigenlijk een soort tomatenrisotto die je serveert met Grieks gekruide kip en zelfgemaakte tzatziki. De orzo kook je gaar in een bouillon met passata waardoor het een mooie rode kleur krijgt. Tot slot voeg je nog wat extra tomaatjes toe voor nog meer smaak. De Griekse smaken komen helemaal terug door de gekruide kip, de feta en de tzatziki.
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 170 gram orzo
- 300 ml passata
- 200 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 75 gram feta
- 1/2 recept tzatziki
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl koriander
- 1/2 tl gedroogde dille
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Doe de passata samen met het water in een steelpan. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer erdoorheen. Breng op laag vuur aan de kook.
- Verwijder in de tussentijd de zaadlijsten van de paprika en snij in de blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden.
- Verwarm een pan op laag vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit hierin de ui aan in 2 minuten en voeg ook direct de paprika toe. Doe dan de orzo erbij en bak 1 minuut mee.
- Voeg dan de passata bouillon toe en zet het vuur laag. Kook de orzo in circa 20 tot 25 minuten gaar. Mocht je te weinig vocht hebben? Voeg dan een beetje kokend water extra toe.
- Meng in de tussentijd de kipfilet met de kaneel, koriander en dille en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en bak hierin de kipfilet in circa 7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg dan de kip toe aan de orzo samen met de cherrytomaten en wacht nog eventjes totdat de orzo gaar is.
- Verkruimel net voor het eind de helft van de feta over de orzo en roer dit erdoorheen.
- Verdeel de Griekse tomaten orzo over twee borden en garneer met de overige feta en de tzatziki.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!