Gyrosschotel met pita
Hoofdgerecht -⏱️20 min -?2 personen
Deze gyrosschotel met pita is gebaseerd op de heerlijke Griekse schotels die je op vakantie in Griekenland kunt eten. Vaak zitten er ook frietjes of rijst bij, maar ik koos voor een gyrosschotel met pita, een salade van komkommer en tomaat en natuurlijk tzatziki. Met dit gerecht haal je een beetje de Griekse sferen in huis! Ik heb ervoor gekozen om de Griekse pita en de tzatziki zelf te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit kant-en-klaar te kopen als je wat minder tijd hebt!
Ingrediënten
- 250 gram kipdijfilet
- 3 tl gyroskruiden
- 1/2 komkommer
- 2 trostomaten
- 1 kleine rode ui
- 75 gram feta
- 4 pitabroodjes
- 4 el tzatziki
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Maak je gebruik van kant-en-klare pitabroodjes, bak deze dan af in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de kipdijfilet in reepjes en breng op smaak met de gyroskruiden. Zet een pan op laag vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de kipdijfiletreepjes op middelhoog vuur in 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd in de tussentijd de komkommer en de tomaten in stukjes. Meng door elkaar. Snipper de rode ui en voeg deze toe. Verkruimel tot slot de feta erboven en meng alles voor een laatste keer door elkaar. Snijd je pitabroodjes in puntjes.
- Nu is het al tijd om de borden op te maken. Verdeel de salade over de twee borden evenals de kipdijfilet. Voeg tot slot de pitabroodjes toe en schep wat tzatziki in het midden van het bord.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer Griekse gerechten.