Italiaanse rijst ovenschotel
Hoofdgerecht – ⏱ 15 min + 20 min oventijd – ? 2 personen
Soms heb je gewoon niet zoveel zin in een moeilijk gerecht, nietwaar? In dat rijtje past deze Italiaanse rijst ovenschotel perfect. Goed gevuld met veel groenten: courgette, winterpeen, prei en tomaat. Met Italiaanse kruiden breng je de schotel op smaak. Tot slot voeg je nog wat geraspte kaas toe voordat de Italiaanse rijst ovenschotel de oven in gaat. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is het lekker opeten!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 150 gram rijst
- 150 gram rundergehakt
- 1 courgette
- 1 prei
- 125 gram cherrytomaten
- 1 winterpeen
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 75 gram geraspte kaas
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal lichtjes in.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in vieren en de prei in halve maantjes.
- Verwarm een pan op het vuur en bak hierin het gehakt in 2 minuten aan. Doe dan de winterpeen en de ui erbij en bak 2 minuten mee. Voeg nu de courgette en de prei toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaten toe en de Italiaanse kruiden en bak dit 1 minuut mee. Tot slot mogen de tomatenblokjes erbij. Zet het vuur lager en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
- Giet de rijst af als deze klaar is en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en schep het geheel in de ovenschaal. Garneer met de geraspte kaas en plaats de Italiaanse rijst ovenschotel in het midden van de oven.
- Bak de kaas in circa 20 minuten goudbruin.
- Schep in twee borden en geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer gezonde ontbijt recepten.