Kabeljauw met preisaus

Kabeljauw met preisaus

Op zoek naar een lekker visrecept? Dan is deze kabeljauw met preisaus misschien wel iets voor jou! In slechts 20 minuten staat dit heerlijke gerecht al op tafel. Kabeljauw met prei is een heerlijke combinatie aan smaken. Dit bracht me ertoe om een heerlijke preisaus te maken en deze vervolgens te serveren bij de kabeljauw. Om het makkelijk te houden, heb ik de kabeljauwhaasjes bereid in de oven. Dit is lekker makkelijk, en er komt ook geen extra boter aan te pas!

Kabeljauw met preisaus bereiden

Vind jij het lastig om vis goed te bereiden? Dan is de oven het perfecte hulpmiddel. Er kan namelijk eigenlijk niks mis gaan met de vis in dit gerecht. Deze kabeljauw met prei, bereid je los van elkaar. De kabeljauwhaasjes bak je gaar in de oven en de preisaus bereid je in een pan. Voor de preisaus fruit je eerst een uitje aan, waarna de preiringetjes erbij mogen. Even goed bakken samen met het kerriepoeder en dan schenk je de kookroom erbij. Zet dan het vuur wat lager en laat de saus lekker pruttelen. Vervolgens serveer je de kabeljauw samen met de preisaus. Het is ook erg lekker om er nog gebakken aardappeltjes of aardappelpuree bij te serveren.

Kabeljauw met preisaus

Kabeljauw met preisaus

Deze kabeljauw met preisaus is een heerlijk hoofdgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 150 ml kookroom 7% vet
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout&peper
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal lichtjes in. Haal de kabeljauw uit de koelkast en dep droog. Breng op smaak met zout en peper en leg alvast in de ovenschaal.
  • Snipper de ui. Maak de prei schoon, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes.
  • Verwarm een beetje bakboter in de pan en fruit hierin de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg de prei toe samen met het kerriepoeder en bak 3 minuten mee, totdat de prei zachter wordt. Schenk de kookroom erbij en zet het vuur zachtjes. Laat de preisaus nu 5 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Haal de deksel eraf en laat de saus nu nogmaals 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep regelmatig even om.
  • In de tussentijd zet je de kabeljauw in het midden van de oven en deze bak je gaar in circa 10 tot 12 minuten.
  • Haal de kabeljauw uit de oven. Verdeel de preisaus over twee borden en leg daarop de kabeljauw. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.
  • Geniet ervan!