Kerrie risotto met kip

Kerrie risotto met kip

Kerrie risotto met kip is even een ander risotto recept dan de andere recepten op mijn website. Ik vind de combinatie kip kerrie enorm lekker en toen dacht ik, waarom kun je hier geen overheerlijke risotto mee maken! Zo kwam ik op het idee van deze risotto met kip waaraan kerriepoeder is toegevoegd. Daarnaast wilde ik ervoor zorgen dat er voldoende groenten in het gerecht ging, daarom koos ik voor het toevoegen van champignons en een courgette. De toevoeging van de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af!

Kerrie risotto met kip bereiden

Voor het maken van deze kerrie risotto start je met het snipperen van het uitje en het snijden van de groenten. Fruit het uitje aan in een pan en voeg dan de risottorijst en het kerriepoeder toe. Bak kort mee. Schenk dan de bouillon er in één keer bij en laat de risottorijst zachtjes koken. In de tussentijd bak je in een andere pan de kip gaar. Dan mogen daar de groenten aan toe worden gevoegd. Bak deze circa 4 minuten mee. Voeg de kip en de groenten samen met de Parmezaanse kaas toe aan de risottorijst. Meng alles goed door elkaar. Zodra de risottorijst gaar is schep je risotto in twee borden. Eventueel kun je er nog extra Parmezaanse kaas bij serveren!

Kerrie risotto met kip

Kerrie risotto met kip

Een heerlijke romige risotto met kerrie, kip en champignons.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risottorijst
  • 600 ml kokend water
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el kerriepoeder
  • klontje roomboter
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en meng het kokende water met het groentebouillonblokje, zodat je een bouillon krijgt.
  • Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui aan gedurende 2 minuten. Doe dan de risottorijst erbij samen met het kerriepoeder en bak 1 minuut mee. Voeg alle bouillon in één keer toe en zet de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de risotto in 20 tot 25 minuten gaar koken. Schep regelmatig om.
  • Maak in de tussentijd de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd ook de uiteindes van de courgette af en snijd vervolgens de courgette in blokjes. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten. Voeg dan de champignons en de courgette toe en bak 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als de risotto bijna klaar is voeg je de kip samen met de champignons en de courgette toe gevolgd door de Parmezaanse kaas. Meng dit erdoorheen en verwarm het geheel nog even 5 minuten zonder deksel op de pan en verdeel dan over de borden.
  • Geniet ervan!