Zalm ovenschotel met bleekselderij

Zalm ovenschotel met bleekselderij

De laatste tijd probeer ik wat meer gerechten uit met vis en zo kwam ik op deze zalm ovenschotel met bleekselderij. Ik ben fan van bleekselderij en zeker omdat ik de bleekselderij voor dit gerecht heb gestoofd in de bouillon. Dit geeft de bleekselderij extra veel smaak. De zalm in deze zalm ovenschotel is heel eenvoudig te bereiden. Je hoeft de zalm namelijk niet van tevoren te bakken. De zalm snijd je in dunne plakjes en garen vanzelf als je de ovenschotel in de oven plaatst.

Deze ovenschotel met zalm is extra lekker door de toevoeging van de aardappelen en de romige saus. De saus maak je op basis van twee eieren en één eiwit. Hieraan voeg je een beetje crème fraîche en melk toe en dan meng je alles met elkaar. Breng op smaak met zout en peper en je hebt een heerlijke saus. Om deze zalm ovenschotel met bleekselderij helemaal af te maken, voeg je op het eind nog wat geraspte kaas toe. 20 tot 25 minuten de oven in, en jouw heerlijke vis ovenschotel is klaar!

Hoofdgerechten met vis

Wil jij ook graag meer recepten met vis uit proberen? Dan heb ik hieronder nog een paar overheerlijke vis recepten voor je neergezet:

Zalm ovenschotel met bleekselderij

Zalm ovenschotel met bleekselderij

Deze ovenschotel is heel gemakkelijk om te maken en de smaken van de zalm, de aardappel en de bleekselderij gaan super goed samen!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 200 gram zalmfilet
  • 450 gram aardappelschijfjes voorgekookt
  • 5 stengels bleekselderij
  • 250 ml kokend water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 50 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout&peper
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in met de boter.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd in halve maantjes van circa 0,5 cm dik. Verwarm een scheutje boter in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 minuten, schep tussendoor af en toe om. Meng in de tussentijd het kokende water met het bouillonblokje.
  • Voeg de bouillon toe aan de bleekselderij en zet het vuur lager. Zet een deksel op de pan en laat de bleekselderij nu circa 10 minuten stoven. De bleekselderij is goed als deze zachter is geworden.
  • Snijd in de tussentijd de zalm in plakjes van circa 0,5 cm dik. Roer in een schaaltje de crème fraîche los en voeg hier 2 eieren aan toe en één eiwit. Schenk ook de melk erbij en klop alles door elkaar tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel 3/4 van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Giet de bleekselderij af en schep deze op de aardappelschijfjes. Leg hierop de plakjes zalm en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Giet hierover de romige saus en voeg tot slot de geraspte kaas toe.
  • Plaats de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 20 tot 25 minuten. De ovenschotel is klaar als de zalm gaar is en de aardappelen zacht zijn. De kaas is mooi goudbruin gekleurd.
  • Geniet ervan!