Kip ketjap met rijst

Kip ketjap met rijst
Hoofdgerecht – ? 20 min + 30 min stoven – ⏱ 2 personen

Babi ketjap is een van mijn favoriete gerechten, maar je kunt hier ook een variant op maken in de vorm van deze kip ketjap met rijst. Een heerlijk gerecht van gebakken kip in ketjapsaus geserveerd met rijst en boontjes. Lekker om te serveren bij een rijsttafel of om echt als hoofdgerecht te serveren.

Ingrediënten
  • 150 gram rijst
  • 200 gram kipblokjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 cm gember
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl sambal
  • 60 ml ketjap
  • 200 ml kokend water
  • 1 el maizena
  • 1 el water
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten. Voeg als de kip gaar is, de ui toe samen met het knoflookpoeder en de gember. Bak 2 minuten mee. Doe dan de sambal erbij en meng dit er doorheen.
  • Meng de ketjap met het kokende water en de gembersiroop en voeg toe aan de kip. Laat het geheel nu op laag vuur 30 minuutjes zachtjes koken.
  • Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd lange sperziebonen eventueel doormidden. Kook de sperzieboontjes in 10 tot 15 minuten gaar.
  • Meng dan de maizena met het water en voeg toe aan de kip ketjap als deze 30 minuten heeft geprutteld. Als je saus nog te dun blijft, kun je nog een maizenapapje maken en dit toevoegen.
  • Serveer de kip ketjap met rijst en sperziebonen.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!