Kip stoofpotje met parelcouscous

Kip stoofpotje met parelcouscous

Kip stoofpotje met parelcouscous, een super smaakvol recept waarvoor je iets meer de tijd moet nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, moet je dit kip stoofpotje een tijdje laten stoven. Hierdoor trekken de smaken goed in het gerecht en wordt de kip lekker mals. Ik heb daar altijd wel die extra tijd voor over. Bovendien kun je als het gerecht staat te stoven, in de tussentijd alvast de keuken schoonmaken. Ideaal, toch? Dit stoofpotje met kip is verder gevuld met winterpeen, courgette en tomaten. De kip breng je op smaak met kaneel en tomatenpuree, wat zorgt voor heerlijke smaken. Dit alles serveer je met parelcouscous. Mocht je gewone couscous lekkerder vinden, dan kun je het stoofpotje met groenten ook prima daarmee serveren.

Kip stoofpotje met parelcouscous bereiden

Snijd eerst de groenten en de kip. Bak de kip aan en voeg het mengsel van ui, knoflook en gember hieraan toe. Dan mag de kaneel erbij samen met de tomatenpuree en bak het geheel nog even aan. Voeg dan de groenten toe en bak mee. Dan is het tijd om de rozijnen en de bouillon toe te voegen en het stoofpotje zachtjes te laten pruttelen. In de tussentijd bereid je de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en schep hierop het kip stoofpotje.

Kip stoofpotje met parelcouscous

Kip stoofpotje met parelcouscous

Een heerlijke maaltijd van een stoofpotje gevuld met kip, courgette en winterpeen, die fantastisch smaakt in combinatie met de parelcouscous.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Hakmolentje

Ingrediënten
  

  • 300 gram parelcouscous
  • 400 gram kipfilet
  • 2 winterpenen
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 knoflookteentje
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1 el kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 400 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el maizena
  • 1 el water
  • zout&peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Schil de winterpenen en snijd in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd ook deze in kleine blokjes. Verwijder de harde kern van de tomaten en snijd vervolgens ook in blokjes. Schil de gember, snijd de ui grof en pel het knoflookteentje.
  • Doe de gember samen met de ui en het knoflookteentje in een hakmolentje en maal helemaal fijn.
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg dan het ui-mengsel toe, samen met de kaneel en de tomatenpuree. Bak 2 minuten mee. Voeg dan de courgette, de wortel en de tomaat toe en bak 3 minuten mee.
  • Meng in de tussentijd het groentebouillonblokje met het kokende water.
  • Doe de rozijnen erbij en voeg dan de groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nu 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat het geheel nu nog 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus dan nog iets te dun is, kun je een maizenapapje maken van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water. Voeg dit toe en meng dit er goed doorheen.
  • Bereid in de tussentijd dat het stoofpotje staat te pruttelen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en schep hierop het kip stoofpotje.
  • Geniet ervan!