Kip tandoori
Hoofdgerecht – ? 20 min + 1 uur wachten – ? 2 personen
Deze zelfgemaakte kip tandoori is een gerecht van heerlijke malse kip in een tomaten-yoghurtsaus. De kip marineer je eerst een uurtje in een marinade op basis van Griekse yoghurt en tomatenpuree. Vervolgens bak je de kip in deze marina, waardoor de kip lekker mals blijft. Je kunt deze kip tandoori serveren met gewone rijst, maar ook met bloemkoolrijst is het erg lekker. Naan brood mag natuurlijk ook niet ontbreken!
Ingrediënten
Voor de marinade
- 1 grote kipfilet
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el tomatenpuree
- 1/2 limoen
- 1 cm verse gember
- 2 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 el olijfolie
Voor de rest
- 1 ui
- 150 gram witte rijst of 400 gram bloemkoolrijst
- 2 naan broodjes
- Beetje verse koriander (optioneel)
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de marina. Meng hiervoor alle ingrediënten met elkaar in een mengkom. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg toe aan de marinade en meng het erdoorheen. Zet de mengkom voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Snipper na een uur het ui. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een pan en fruit hierin de ui in circa 3 minuten. Dan mag de kipfilet met de marinade erbij. Bak het geheel op matig vuur in circa 10 tot 15 minuten gaar.
- Bereid in de tussentijd het naan brood en de witte rijst of de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de kip tandoorti met de (bloemkool)rijst en het naan brood. Garneer eventueel met wat grofgehakte koriander.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!