Krieltjes ovenschotel met kip
Hoofdgerecht – ⏱ 20 min +25 min oventijd – ? 2 personen
Een AVG’tje (aardappels, vlees, groenten), kan je op veel verschillende manieren bereiden. Ik koos voor een krieltjes ovenschotel met kip, broccoli, paprika en tomaat. Dit bracht ik op smaak met een sausje van crème fraîche en kookroom met een beetje kerrie, wat het gerecht een romige structuur geeft. Tot slot voeg je nog geraspte kaas toe om het extra lekker te maken. Deze krieltjes ovenschotel met kip heb je in 20 minuten bereidt en dan hoef je alleen nog even 25 minuten in de oven af te bakken.
Ingrediënten
- 450 gram krieltjes (voorgegaard)
- 1 kleine broccoli
- 125 gram cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 200 gram kipblokjes
- 1 rode ui
- 70 gram crème fraîche
- 20 ml kookroom
- 75 gram geraspte kaas
- 2 tl kerrie
- 1 tl knoflookpoeder
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar.
- Verwarm in de tussentijd een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de kip aan samen met 1 tl kerriepoeder. Voeg, als de kip bijna gaar is, de paprika toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de rode ui erbij en bak nogmaals 2 minuten.
- Zet de pan dan uit en voeg de broccoli toe samen met de krieltjes. Meng alles goed door elkaar.
- Klop de crème fraîche samen met de kookroom los en voeg 1 tl kerriepoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg het crème fraîche mengsel toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Verdeel vervolgens alles over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
- Plaats de krieltjes ovenschotel met kip in het midden van de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!