Meloensalade met parmaham
Op warme dagen kan het erg lekker zijn om een frisse salade te maken, dan is deze meloensalade met parmaham perfect. Veel salades zijn op basis van sla, maar deze salade maak je met meloen. Ik heb gekozen voor twee soorten meloen: watermeloen en cantaloupe meloen. Meloen met parmaham is natuurlijk een gouden combinatie, wat perfect smaak in combinatie met de burrata en stokbroodjes met pesto. Bovendien is deze salade met meloen en parmaham zo gemaakt, wat ook prettig is als je geen zin hebt om in een warme keuken te moeten staan. Ook erg lekker om te serveren tijdens een uitgebreide lunch.
Meloensalade met parmaham bereiden
Zoals ik hierboven al aangaf, is deze salade zo gemaakt. Snijd beide halve meloenen in 5 parten. Leg ze op en om op een groot bod en laat er wat ruimte tussen. Leg in het midden de bol burrata en tussen de stukken meloen kun je de plakjes parmaham en stokbroodjes met pesto leggen. Als je het lekker vindt kun je de salade nog garneren met balsamicocrème. Eenvoudig, maar super lekker!
Meloensalade met parmaham
Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 90 gram parmaham
- 1/2 kleine watermeloen
- 1/2 cantaloupe meloen
- 1 stokbrood/baguette
- pesto
- Balsamico crème optioneel
Bereidingswijze
- Snijd beide halve meloenen in 5 parten. Leg deze op een groot bord neer en houd een gaatje over in het midden.
- Laat de buratta uitlekken en leg deze in het midden van de meloenparten.
- Vouw de parmaham een beetje en leg deze in de gaten tussen de meloenen tegen de buratta aan.
- Snijd het stokbrood in plakjes en smeer hierop de groene pesto. Leg de stokbroodjes vervolgens aan de rand van het bord tussen de meloenen in.
- Garneer de meloensalade eventueel met wat balsamico crème als je dit lekker vindt.