Noedels met tofugehakt

Noedels met tofugehakt

Op zoek naar een lekker vegetarisch hoofdgerecht? Probeer dan eens deze noedels met tofugehakt. Dit gerecht van noedels met tofu en groenten is niet moeilijk om te maken. Eerst is het belangrijk dat je de tofu goed klaarmaakt. Daarna kook je de noedels en bak je de groenten. De groenten breng je op smaak met sambal, sojasaus en ketjap. Tot slot meng je alles met elkaar, waarna je een heerlijke tofu recept met groenten hebt! Met slechts een paar ingrediënten en 25 minuten van je tijd, heb je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht op tafel staan!

Tofugehakt maken

Tofu is wat mij betreft een perfecte vervanger voor gehakt, als je graag vegetarisch wilt eten! Voor dit gerecht heb ik tofugehakt gemaakt. Dit is eigenlijk niets anders dan verkruimelde tofu die je even kort bakt in de pan. Het is hiervoor allereerst belangrijk dat je de tofu goed droog dept, zodat het niet meer te nat is. Daarna meng je de verkruimelde tofu met maïzena, zodat de tofu wat krokanter wordt. Hierdoor krijgt het meer de structuur van gehakt. Super lekker en helemaal niet moeilijk om te maken!

Vegetarische hoofdgerechten

Kwam je bij dit recept voor noedels met tofugehakt omdat je op zoek bent naar vegetarische hoofdgerechten? Probeer dan ook eens één van onderstaande gerechten:

Noedels met tofugehakt

Noedels met tofugehakt

Zin in een dagje geen vlees? Dan is dit gerecht perfect! Noedels met groenten en tofugehakt. Heerlijk!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram eiernoedels
  • 450 gram nasi- en bamigroenten
  • 375 gram tofu naturel
  • 2 el maizena
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • zonnebloemolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • We starten met het maken van het tofugehakt. Hiervoor is het nodig om eerst de tofu droog te deppen. Hiervoor kun je keukenpapier gebruiken. Snijd het blok in een paar dunnere plakken en dep iedere plak droog. Verkruimel vervolgens de tofu boven een kom en meng met de maïzena.
  • Verwarm een scheut zonnebloemolie in wok. Voeg de verkruimelde tofu toe en bak in circa 6 tot 8 minuten goudbruin en wat krokanter. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook in de tussentijd de noedels, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan de noedels af.
  • Schep de tofu uit de pan als deze klaar is en voeg een scheutje zonnebloemolie toe aan de pan. Bak hierin de groenten gedurende 5 minuten en voeg op het eind de sambal toe. Voeg dan de noedles toe samen met de tofu en breng op smaak met de sojasaus en ketjap. Meng alles goed door elkaar en verdeel over de borden.
  • Geniet ervan!