Avocado toast met ei

Avocado toast met ei

Avocado toast met ei, een heerlijk gerecht om je dag mee te starten of om lekker mee te lunchen! Je mag jezelf af en toe echt weleens verwennen met iets lekkers, toch? Met dit gerecht voelt het net alsof je ergens gaat lunchen, zo lekker is het. Omdat avocado en ei beiden goed vullen, gebruik ik per persoon slechts één boterham en een halve avocado. Mocht je liever meer eten, dan kun je natuurlijk de verhoudingen zelf aanpassen!

Avocado toast met ei bereiden

Wat gaat er goed met samen met avocado? Nou wat mij betreft zeker ei, maar ook tomaatjes met avocado zijn erg lekker! Voor deze lunch met avocado en ei is het extra lekker om de boterham te toasten. Je kunt ervoor kiezen om dit in een broodrooster te doen, maar ook kun je de boterham even kort aan beide kanten bakken in een droge pan. Vervolgens verdeel je hierover een geprakte avocado. Je bakt de tomaatjes kort in de pan en verdeeld deze over de avocado. Tot slot voeg je het gekookte eitje toe en je hebt een overheerlijke toast met avocado.

Andere avocado recepten

Ben je benieuwd geworden naar nog meer avocado ontbijt of lunch recepten? Neem dan hieronder snel een kijkje:

Avocado toast met ei

Avocado toast met ei

Een heerlijke getoaste boterham met avocado, gebakken tomaatjes en een gekookt eitje. Lekker als ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 boterhammen bijv. zuurdesem
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 el water
  • 2 tl limoensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout&peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook het eitje zoals jij wilt. 4 à 5 minuten voor een zachtgekookt eitje of 7 à 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
  • Toast de boterhammen in een broodrooster of je kan de boterhammen toasten in een droge koekenpan. Bak ze dan circa 2 minuten per kant wat krokanter.
  • Verwijder de pit van de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado samen met het limoensap en het paprikapoeder fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • In de pan waar je de boterhammen in hebt getoast, verwarm je een klein scheutje olijfolie. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak deze circa 3 minuten, totdat ze wat zachter worden. Voeg dan het water toe en bak nog 1 minuutje. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd vervolgens in plakjes.
  • Verdeel de avocado over de boterhammen en schep hierop de tomaatjes. Voeg tot slot de plakjes ei toe.
  • Geniet ervan!