Orzo risotto met spinazie
Hoofdgerecht -⏱️25 min -?2 personen
Orzo is misschien nog niet bij iedereen even bekend. Orzo is een gedroogde rijstsoort die iets wegheeft van een rijstkorrel en is perfect om te gebruiken voor een risotto. Deze orzo risotto met spinazie is super romig door het gebruik van kookroom en de Parmezaanse kaas die je toevoegt. Daarnaast gaat er ook nog paprika in, om voldoende groenten binnen te krijgen. Eenvoudig om te maken en echt het proberen waard!
Ingrediënten
- 160 gram orzo
- 200 gram spinazie
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram spekjes
- 40 ml kookroom
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Roomboter
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
- Verwarm een beetje roomboter in een pan en voeg hieraan de ui en de paprika toe. Bak 2 minuten aan. Doe dan de orzo erbij en bak één minuut mee.
- Meng in de tussentijd het groentebouillonblokje met het kokende water en voeg toe aan de orzo. Laat het geheel nu op laag vuur circa 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat de orzo gaar is.
- In de tussentijd kun je de spekjes op laag vuur gedurende 5 minuten aanbakken.
- 5 minuten voordat de orzo klaar is kun je de spekjes toevoegen aan de pan. Scheur ook de spinazie grof boven de pan en laat slinken.
- Voeg tot slot de kookroom toe samen met 50 gram van de Parmezaanse kaas en roer alles er goed doorheen. Verwarm twee minuten mee.
- Schep de orzo risotto met spinazie in twee borden en garneer met de overige Parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!