Courgette pannenkoek met zalm

Courgette pannenkoek met zalm

Deze courgette pannenkoek met zalm is een heerlijke hartige pannenkoek die goed is gevuld met groenten. Voor deze pannenkoeken gebruik je namelijk twee courgettes. Deze hartige courgette pannenkoek is verder gevuld met zure room en gerookte zalm. Het is ook nog erg lekker om wat Parmezaanse kaas te raspen en deze over de zalm te strooien. Deze pannenkoek met zalm vult genoeg om te eten als hoofdgerecht, maar is ook erg lekker voor de lunch!

Courgette pannenkoek met zalm bereiden

Om deze pannenkoek te kunnen maken, start je met het raspen van de courgettes. Snipper een uitje en meng deze met de geraspte courgette, de kruiden, de eieren, de bloem en het bakpoeder tot een mooi beslag. Breng op smaak met wat zout en peper. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en verdeel 1/3 van het beslag over de pan. Bak de pannenkoek in circa drie tot vier minuten per kant goudbruin en gaar. Herhaal dit ook voor de overige twee pannenkoeken. Vul de pannenkoek met de zure room en gerookte zalm en je hebt een heerlijk gerecht!

Andere recepten met zalm

Heb je na het zien van deze pannenkoek zin gekregen in nog meer gerechten met zalm? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Courgette pannenkoek met zalm

Courgette pannenkoek met zalm

Een heerlijk hartige pannenkoek met courgette, zalm en zure room.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 3 personen

Benodigdheden

  • Rasp

Ingrediënten
  

Voor de pannenkoekjes

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kleine ui
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • olijfolie
  • zout&peper

Voor de garnering

  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram zure room

Bereidingswijze

  • Snijd de uiteindes van de courgette en rasp ze vervolgens fijn. Snipper de ui.
  • Meng de courgette met de twee eieren, de ui en de kruiden. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak een pannenkoek van 1/3 van het beslag. Bak de pannenkoek goudbruin en gaar in circa 3 tot 4 minuten per kant. Herhaal deze stap ook voor de volgende 2 pannenkoeken.
  • Verdeel 1/3 van de zure room over de helft van de pannenkoek en leg hierop 1/3 van de zalm. Vouw de pannenkoek dicht. Mocht je het lekker vinden, dan kan je ook nog wat Parmezaanse kaas over de zalm strooien.
  • Geniet ervan!