Pasta ovenschotel met tonijn
Een heerlijke pasta ovenschotel met tonijn! Deze ovenschotel is goed gevuld met groenten, namelijk cherrytomaatjes, courgette en paprika. Vaak wordt een pastaovenschotel met kip of gehakt gemaakt, maar deze keer koos ik voor een recept met tonijn uit blik. Dat pakte gelukkig erg goed uit. Deze pasta ovenschotel met tonijn is eenvoudig om te maken en super lekker met de gesmolten kaas! Bij blikjes tonijn kan je kiezen uit verschillende varianten, bijvoorbeeld tonijn op water of op zonnebloemolie. In dit recept is het prima om te kiezen voor de tonijn op water.
Pasta ovenschotel met tonijn bereiden
Start met het voorverwarmen van de oven en het koken van de pasta. Snipper de ui en pel de knoflookteentjes. Snijd de paprika en de courgette in stukjes en de tomaatjes in vieren. Fruit de ui en de knoflook aan en bak dan de groenten mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met de Italiaanse kruiden en roer dit erdoorheen. Voeg dan de tonijn toe samen met het water en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en schep in een ovenschaal. Garneer met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de ovenschotel met tonijn in het midden van de oven gedurende 25 minuten, zodat de kaas mooi goudbruin kleurt.
Pasta ovenschotel met tonijn
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 150 gram pasta bijv. volkoren penne
- 1 blikje tonijn 160 gram
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 50 gram geraspte kaas
- 1 el tomatenpuree
- 100 ml water
- 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Zout&Peper
- Olijfolie
- Bakboter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in met bakboter.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de uiteindes van de courgette af en snijd ook in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan in twee minuten en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg de paprika en de courgette na 2 minuten toe en bak 3 minuten mee. Doe dan cherrytomaten erbij en bak nogmaals 4 minuten. Voeg nu de tomatenpuree toe samen met de Italiaanse kruiden en roer dit er goed doorheen. Doe dan het water en de tonijn erbij en laat het geheel op laag vuur 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en schep het geheel in de ovenschaal.
- Garneer met de geraspte kaas en zet de ovenschaal voor 25 minuten in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
- Geniet ervan!