Pesto risotto met geroosterde tomaatjes
Hoofdgerecht -⏱30 min -?2 personen
Pesto risotto met geroosterde tomaatjes, een perfect gerecht voor risotto en pesto liefhebbers. De risotto maak je op de klassieke manier alleen voeg je op het eind zelfgemaakte pesto toe. In de tussentijd dat je de risotto aan het bereiden bent, rooster je de cherrytomaatjes in de oven. Deze voeg je op het eind toe, samen met de geroosterde pijnboompitten en wat verse basilicum. Super lekker!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 ui
- 600 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 portie zelfgemaakte pesto
- 1 el roomboter
- 15 gram pijnboompitten
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui en meng het kokende water met het bouillonblokje.
- Verwarm de roomboter in een pan op laag vuur en voeg de ui toe zodra de boter is gesmolten. Fruit de ui in 2 minuten aan. Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee.
- Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg de volgende soeplepel bouillon pas toe, als de vorige lepel bouillon volledig door rijst is opgenomen.
- In de tussentijd doe je de cherrytomaatjes in de ovenschaal en voeg je een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met wat zout en zet voor 15 minuten in het midden van de oven.
- Als de risotto gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas toe. Roer dit erdoorheen. Voeg tot slot de pesto toe en meng dit er ook doorheen.
- Bak de pijnboompitjes in een pannetje op laag vuur in circa 3 minuten goudbruin.
- Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de cherrytomaatjes, de pijnboompitjes en wat verse basilicum.
- Geniet van je pesto risotto met geroosterde tomaatjes!
Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!