Pizza pasta ovenschotel

Pizza pasta ovenschotel

Deze heerlijke pizza pasta ovenschotel dankt haar naam aan haar uiterlijk. Door de plakjes chorizo bovenop, lijkt deze ovenschotel namelijk een beetje op een pizza. Deze pizza ovenschotel zit echter lekker vol met groenten en heeft geen deegbodem, maar is gevuld met pasta. Ik kwam tot dit idee, omdat ik nog veel verschillende ingrediënten had liggen die ik graag wilde combineren. Zo kwam ik tot deze rijkgevulde ovenschotel met pasta. In deze ovenschotel gaat onder andere bloemkoolrijst. Eigenlijk proef je het nauwelijks, maar op deze manier krijg je wel makkelijk extra groenten binnen. Daarnaast zitten er ook nog sperzieboontjes en doperwtjes in.

Pizza pasta ovenschotel bereiden

Het bereiden van deze pasta ovenschotel is erg makkelijk! Eerst start je met de pasta en de sperziebonen te koken. In de tussentijd rul je het gehakt waaraan je een ui en knoflookteentjes toevoegt. Dan mag de bloemkoolrijst kort worden meegebakken en kunnen de oregano en de doperwten erbij. Dan wordt de passata toegevoegd, zodat je een heerlijke pastasaus krijgt. Zodra de sperziebonen en de pasta klaar zijn, mogen deze worden toegevoegd. Verdeel de pasta met de saus over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas en plakjes chorizo. Even de oven in en je hebt een heerlijke ovenschotel gemaakt!

Pizza pasta ovenschotel

Pizza pasta ovenschotel

Deze heerlijke pizza pasta ovenschotel lijkt een beetje op een pizza, vandaar de naam. Verder is deze ovenschotel goed gevuld met verschillende groenten en gehakt. Afgemaakt met plakjes chorizo.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 130 gram pasta naar keuze
  • 200 gram rundergehakt
  • 500 ml passata
  • 6 plakjes chorizo
  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 blikje doperwten klein blikje
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • zout&peper
  • bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschotel lichtjes in.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de sperziebonen in 6 tot 8 minuten gaar,
  • Snipper het ui en pel de knoflookteentjes.
  • Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt gedurende 5 minuten. Voeg de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak de ui en de knoflook twee minuten mee. Voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak 1 minuut mee. Dan mogen de doperwtjes erbij samen met de oregano en de passata. Breng de saus op smaak met zout en peper en draai het vuur lager. Laat het geheel nu 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta en de sperziebonen af en voeg het toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  • Schep de pasta met de pastasaus in de ovenschotel en verdeel hierover de geraspte kaas en de plakjes chorizo. Plaats de ovenschotel redelijk hoog in de oven gedurende 10 minuten, totdat de chorizo mooi is gebakken en de kaas is gesmolten.
  • Geniet ervan!