Spinazie risotto met burrata

Spinazie risotto met burrata

Deze spinazie risotto met burrata is een goedgevulde risotto. Ik ben dol op risotto en daarom staan er op kokenenbakkendoejezo.nl ook veel verschillende soorten recepten voor risotto. Variërend van een vegetarische risotto, tot aan een risotto met zalm of met kipfilet. Deze risotto bevat natuurlijk spinazie, zoals de naam al deed vermoeden, maar verder ook hamblokjes, ovengroenten en burrata. Ik heb ervoor gekozen om de bouillon in één keer toe te voegen aan de risotto, omdat ik dat eigenlijk net zo handig vind werken. Dit doet verder niks af aan de smaak.

Spinazie risotto met burrata bereiden

Voor deze risotto moet je een aantal stappen doorlopen. Eerst zorg je ervoor dat de pan met risotto klaar staat zodat de risotto zachtjes kan koken. Vervolgens bereid je de courgette en de cherrytomaten in de oven. Tegelijkertijd verwarm je de spinazie, waar je de hamblokjes doorheen mengt. Dit gaat bij de risotto, wat een mooie groene risotto oplevert. Dan mogen de ovengroenten erbij en tot slot serveer je de risotto met de burrata.

Risotto varianten

Op zoek naar nog meer risotto recepten. Neem dan eens een kijkje bij de gerechten hieronder:

Spinazie risotto met burrata

Spinazie risotto met burrata

Een heerlijk risotto gerecht waar spinazie en ham doorheen gaat, samen met courgette en tomaatjes uit de oven. Tot slot serveer je er burrata bij. Heerlijk!
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 300 gram risotto
  • 200 gram hamblokjes
  • 450 gram spinazie à la crème uit de diepvries
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 bol burrata
  • 1 liter water kokend
  • 2 groentebouillonblokjes
  • bakboter om in te vetten
  • 10 gram roomboter
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui. Verwarm de roomboter in de pan en fruit hierin de ui aan gedurende 2 minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak 1 minuut mee. Meng in de tussentijd het kokende water met de bouillonblokjes en giet dit bij de risottorijst. Zet de deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het geheel nu circa 25 tot 30 minuten zachtjes pruttelen totdat de risotto gaar is. Mocht de risotto nog niet gaar zijn, maar is de bouillon al op, dan kun je scheutjes kokend water toevoegen.
  • In de tussentijd dat de risotto zachtjes aan het koken is, kun je starten met de groenten. Snijd de uiteindes van de courgette en de courgette in lengte in vieren. Snijd vervolgens de courgette in plakjes. Verdeel de courgette samen met de cherrytomaatjes over de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper. Plaats voor circa 20 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
  • Doe de spinazie in een pan en bereid volgens de aanwijzingen op verpakking. Als de spinazie klaar is voeg je de hamblokjes toe. Verwarm deze 5 minuten mee.
  • Als de risotto gaar is voeg je de spinazie toe samen met de hamblokjes. Meng alles goed door elkaar. Voeg 3/4 van de groenten uit de oven toe en meng dit erdoorheen.
  • Verdeel de risotto over de borden en schep hierop de rest van de ovengroenten en verdeel ook de burrata erover.
  • Geniet ervan!