Pompoenrisotto met geitenkaas
Hoofdgerecht -⏱️35 min -?2 personen
Deze pompoenrisotto met geitenkaas is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht wat perfect past bij de herfst. Want pompoen is natuurlijk een echte herfst groente. Risotto is van zichzelf al een romig gerecht, maar door de toevoeging van geitenkaas wordt de risotto nog romiger. Deze vegetarische pompoenrisotto met geitenkaas is verder gevuld met spinazie en maak je af met wat grof gehakte hazelnoten. Een lekker vullend gerecht!
Ingrediënten
- 150 gram risotto
- 400 gram pompoenblokjes
- 100 gram geitenkaas
- 100 gram babyspinazie
- Handje hazelnoten
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml kokend water
- 100 ml witte wijn
- 1 ui
- 1 tl knoflookpoeder
- 10 gram roomboter
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui.
- Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui voor 2 minuten. Voeg dan het knoflookpoeder en de pompoenblokjes toe en bak dit 4 minuten mee. Dan mag de risottorijst erbij. Bak dit nog 1 minuut mee.
- Zet dan het vuur wat lager en blus het geheel af met de witte wijn. Verwarm het geheel 1 minuut. Meng het kokende water met het groentebouillonblokje en voeg dit toe aan de risotto.
- Kook de rijst op laag vuur in circa 15 tot 20 minuten gaar. Schep regelmatig even om.
- Voeg dan de spinazie toe en laat dit volledig slinken. Schep regelmatig om. Doe dan de helft van de geitenkaas bij de risotto en meng dit erdoorheen totdat het is gesmolten.
- Hak in de tussentijd de hazelnoten grof.
- Verdeel de risotto over 2 borden en verdeel hierover de overgebleven geitenkaas. Garneer met de grofgehakte hazelnoten.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!