Pulled chicken burrito
Hoofdgerecht -⏱️35 min -?2 personen
Deze pulled chicken burrito is echt goddelijk! Deze pulled chicken burrito vul je rijkelijk met zelfgemaakte coleslaw, gevolgd door pulled chicken in bbq saus en wat geraspte Tex Mex kaas. Vouw de wrap dicht en je kunt heerlijk gaan smullen!
Ingrediënten
- 4 wraps
- 2 kipfilets
- 60 gram geraspte Tex Mex kaas/cheddar
Voor de coleslaw
- 1 zakje gesneden spitskool (200 gram)
- 100 gram geraspte wortel
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 grote tl mosterd
- 2 gram grofgehakte platte peterselie
- 1 el witte wijnazijn
- Zout en peper
Voor de bbq saus
- 100 ml water
- 8 el ketchup
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 el worcestersaus
- 1 el mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 1 ui
- 2 tl paprikapoeder
- Zout&peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook en kook de kipfilets hierin in 15 minuten gaar.
- Begin intussen met het maken van de bbq saus. Snipper de ui en doe dit samen met het water, de witte wijnazijn, de mosterd, de bruine suiker en de ketchup in een steelpannetje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen totdat het dikker van structuur wordt. Roer regelmatig even door.
- Zodra de saus aan het pruttelen is, begin je met het maken van de coleslaw. Meng hiervoor de spitskool met de wortel door elkaar in een grote mengkom. Maak ik in een ander schaaltje de saus, door alles met elkaar te mengen. Meng de saus vervolgens goed met de groenten.
- Giet het water van de kip af en trek de kipfilets uit elkaar met behulp van twee vorken totdat er pulled chicken ontstaat. Doe de kipfilet bij de bbq saus en meng goed door elkaar. Zet dan het vuur uit.
- Leg een wrap op een bord en verdeel hierover 1/4 van de coleslaw. Schep hierop 1/4 van de pulled chicken met bbq saus gevolgd door 1/4 van de kaas. Vouw dicht en herhaal het ook voor de overige drie pulled chicken burritos.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!