Rijst met ketjap saté

Rijst met ketjap saté
Hoofdgerecht – ⏱️30 min – ?4 personen

Dit recept heb ik leren kennen door een vakantievriend die dit altijd op de camping serveerde. Hij maakte hier iedereen blij mee, dus ik wil dit recept nu ook graag met jullie delen! Een lekker kipgerecht is deze rijst met ketjap saté. Dit Oosterse gerecht is heel smaakvol, door de lekkere saus waarin de kip wordt klaargemaakt. Als je mihoen lekkerder vindt, dan kun je dat er ook perfect bij serveren.

Ingrediënten
  • 300 gram (volkoren) rijst
  • 400 gram kippendijen/kipfilet
  • 250 gram taugé
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 9 el ketjap
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl sambal
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 ml kokend water
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd in tussen de kip en de paprika in blokjes en snipper de uien.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of in een braadpan. Bak de kip op middelhoog vuur, totdat de kip gaar is (circa 5 minuten). Zodra de kip gaar is, mogen de uien en de paprikablokjes toe worden gevoegd. Bak het geheel gedurende 3 minuten.
  • Maak intussen de kippenbouillon klaar door het kokende water te mengen met het halve kippenbouillonblokje. Voeg dit samen met de witte wijnazijn toe aan de pan en zet het vuur wat lager zodat het geheel gaat pruttelen. Voeg nu de ketjap, de pindakaas, de sambal en de basterdsuiker toe en roer het geheel goed door. Laat het circa 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg in laatste minuut de taugé toe en meng dit goed door.
  • Serveer de rijst met ketjap saté in een mooi diep bord. Smakelijk eten!

Tip: mocht de saus een beetje dun blijven, maak dan een papje van maizena met water en voeg dit toe.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!