Rode biet quinoa
Hoofdgerecht – ⏱ 20 min – ? 2 personen
Rode biet quinoa, een eenvoudig gerecht om te maken dat lekker zoet van smaak is door de rode biet. Deze gerecht met quinoa serveer je met zelfgemaakte kipgehaktballetjes, rucola en feta. Ook erg lekker om als lunch te eten. Zowel warm als koud erg lekker!
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 500 gram gekookte rode biet
- 75 gram feta
- 300 gram kipgehakt
- 50 gram rucola
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 el paneermeel
- 1 el ketchup
- Bakboter
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Meng dit er goed doorheen.
- Maak in de tussentijd de kipgehaktballetjes. Meng het kipgehakt met het paneermeel en de ketchup en breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheut bakboter toe aan een pan en bak de kipgehaktballetjes op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de rode bietjes in kleine stukjes. Giet de quinoa af en meng dit met de stukjes rode biet.
- Verdeel de rucola over twee borden en schep hierop de rode biet quinoa. Verkruimel de feta erboven en serveer de quinoa met de kipgehaktballetjes.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!