Simpele gele viscurry

Simpele gele viscurry

Deze simpele gele viscurry bereid je met slechts 8 ingrediënten, wat het een ideaal en simpel hoofdgerecht maakt. Om het gemakkelijk te houden heb ik voor een kant-en-klare currypasta gekozen, in plaats van deze zelf te maken. In deze makkelijke viscurry heb ik gekozen om te werken met pangasiusfilet. Dit is een toegankelijke vissoort en eenvoudig in bereiding. Naast vis gaat er ook nog courgette en winterpeen in de curry en je serveert het gerecht met (witte) rijst. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond.

Simpele gele viscurry bereiden

Voor dit recept start je met het koken van de rijst. Je kunt een rijstsoort kiezen die jij het lekkerste vindt. Dan is het tijd om viscurry te gaan maken. Snipper de ui en bak deze samen met de knoflookteentjes in een pan. Doe dan de courgette en de winterpeen erbij en bak even mee. Dan mag de currypasta worden toegevoegd samen met de kokosmelk. Zet het vuur lager en doe dan ook de pangasiusfilet erbij die je eerder in blokjes hebt gesneden. Zet de deksel op de pan en gaar de pangasiusfilet in de curry. Verdeel de rijst over de borden en schep hierbij de gele viscurry! Een lekker, makkelijk en snel gerecht!

Simpele gele viscurry

Simpele gele viscurry

Een heerlijke gele curry gevuld met pangasiusfilet en courgette.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 2 pangasiusfilets
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 35 gram gele currypasta
  • 200 ml kokosmelk (light)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui, pel de knoflookteentjes, snijd de courgette in stukjes en schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd ook de pangasiusfilet in stukjes (van circa 3 bij 3 cm).
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui aan. Pers ook meteen de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de courgette toe samen met de winterpeen en bak 4 minuten mee. Doe dan de currypasta erbij en bak 1 minuut mee. Giet de kokosmelk erbij en zet het vuur laag. Voeg de pangasiusfilet toe en zet de deksel op de pan. Laat de vis nu in circa 10 minuten garen in de curry.
  • Giet de rijst af en schep deze in twee borden. Zodra de vis gaar is, schep je de gele viscurry op de rijst.
  • Geniet ervan!