Sticky chicken bowl

Sticky chicken bowl

Deze sticky chicken bowl met rijst en zoetzure komkommer is een echte aanrader! De sticky chicken is, zoals de naam al doet vermoeden, lekker plakkerig. Dit smaakt heel erg goed in combinatie met de rijst. Zo krijg je een heerlijke sticky chicken met rijst. De zoetzure komkommer zorgt voor een frisse tegenhanger. Dit sticky chicken recept is heel eenvoudig te maken. Je maakt namelijk een sticky chicken marinade met onder andere sojasaus, ketjap en maizena, die lekker gaat plakken zodra je de kip gaat bakken. Héérlijk!

Sticky chicken saus

Je zou misschien denken dat het een moeilijk gerecht is om te maken, maar niets is minder waar. Voor de sticky saus hoef je namelijk alleen de gember te schillen en fijn te snijden en het knoflookteentje te persen. Vervolgens meng je alle ingrediënten met elkaar en breng je het aan de kook op laag vuur. In de tussentijd bak je ook de kip en deze voeg je vervolgens toe aan de saus. Meng de kip met de sticky saus en je hebt een heerlijke sticky chicken!

Heb je er trek van gekregen? Ga snel aan de slag met de bowl sticky chicken zodat je er lekker van kan gaan genieten!

Sticky chicken

Sticky chicken bowl

Wil jij een keer een overheerlijk recept met kip uitproberen? Maak dan eens deze sticky chicken met rijst en zoetzure komkommer.
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2

Benodigdheden

  • Kaasschaal optioneel

Ingrediënten
  

Voor de bowl

  • 150 gram rijst
  • 250 gram kipdijfilet
  • 1 komkommer
  • 1/4 rode peper
  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 2 tl suiker
  • olijfolie

Sticky saus

  • 1 cm gember
  • 40 ml sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl ketchup
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el maizena
  • 2 tl honing
  • 1 el ketjap
  • 2 el chilisaus
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Snijd de kipdijfilet in stukjes.
  • Maak ook alvast de zoetzure komkommer. Meng hiervoor de witte wijnazijn met de suiker. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd deze fijn. Voeg toe aan de witte wijnazijn en de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakjes of gebruik hiervoor de kaasschaaf. Doe de komkommer bij de witte wijnazijn en meng goed door elkaar. Schep af en toe even om.
  • Schil voor de sticky saus de gember en snijd fijn. Pel het knoflookteentje en pers deze. Meng alle ingrediënten voor de stickysaus met elkaar.
  • Bak de kipfilet goudbruin en gaar in een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur in circa 5 minuten.
  • Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de saus in een pan met een beetje zonnebloemolie. Breng aan de kook op laag vuur. Voeg zodra de kip gaar is, de kip toe. Laat de saus in circa 10 minuten indikken tot de juiste dikte.
  • Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de sticky chicken bowl door de rijst in een bord te scheppen met daarop de sticky chicken en de zoetzure komkommer erbij.