Spruitjesschotel met krieltjes

Spruitjesschotel met krieltjes

Spruitjes niet lekker? Nou deze spruitjesschotel met krieltjes zeker wel! Deze spruitjes rooster je eerst namelijk in de oven goudbruin en vervolgens verwerk je ze pas in het recept. Bovendien gaan er ook nog krieltjes bij en een romige saus met kaas. Dit maakt het recept nóg lekkerder! Bovendien is dit spruitjes recept ook perfect als je een dag vegetarisch wilt eten!

Bereiding

Deze spruitjesschotel met krieltjes is niet moeilijk om te maken! Eerst start je met het schoonmaken van de spruitjes. Maar hoe maak je spruiten schoon? Dit doe je door het harde kontje te verwijderen evenals de lelijke blaadjes. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je ook kant-en-klare geschoonde spruitjes kopen. Super handig! Vervolgens snijd je grote spruitjes doormidden en meng je ze met een beetje olijfolie. Ook de krieltjes meng je met de olijfolie. Vervolgens gaan beide ingrediënten even de oven in en bak je ze goudbruin. In de tussentijd heb je tijd om een heerlijke romige saus te maken die je later toevoegt samen met de geraspte kaas. Zo heb je een heerlijk vegetarisch recept met spruitjes.

Andere spruitjes recepten

Wil je een ander recept met spruitjes proberen? Neem dan eens een kijkje bij één van de volgende recepten: spruitjesstamppot met spekjes of een orzo ovenschotel met spruitjes.

Spruitjesschotel met krieltjes

Spuitjesschotel met krieltjes

Een heerlijke ovenschotel van spruitjes, krieltjes en een romige saus met kaas!
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram spruitjes
  • 450 gram krieltjes voorgekookt
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 75 gram crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 el olijfolie + beetje extra
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Maak de spruitjes schoon en verwijder de harde kontjes. Snijd grote spruitjes doormidden. Meng de spruitjes met 1 eetlepel olijfolie. Meng de krieltjes in een andere schaal ook met 1 eetlepel olijfolie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de spruitjes en krieltjes Breng op smaak met zout en peper en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de spruitjes en krieltjes in 20 minuten goudbruin.
  • Als de spruitjes en krieltjes bijna klaar zijn kun je starten met het maken van de roomsaus. Breek de eieren boven een kom en klop los samen met de melk. Voeg dan de crème fraîche toe en klop dit er met een garde doorheen, zodat je een gladde saus hebt. Voeg dan 25 gram van de geraspte kaas toe, samen met de nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de krieltjes en spruitjes uit de oven en verdeel deze over de ovenschaal. Meng alles door elkaar, zodat de spruitjes en krieltjes goed verdeeld zijn. Verdeel vervolgens de saus over de ovenschaal en garneer met de overige geraspte kaas.
  • Draai de oven terug naar 180°C en plaats de spruitjes ovenschotel met krieltjes nu nog voor 15 minuten terug in de oven, zodat de kaas kan smelten.
  • Geniet ervan!