Tomaten orzo met burrata

Tomaten orzo met burrata

Tomaten orzo met burrata, een heerlijk gerecht dat je met slechts 8 ingrediënten maakt! Deze orzo met burrata staat in 35 minuten op tafel, maar de helft van de tijd hoef je eigenlijk niks te doen. Vergeet alleen niet om af en toe de orzo even om te scheppen! Bij dit orzo gerecht met tomaat voeg je namelijk in één keer alle bouillon toe, waardoor je het niet lepel voor lepel hoeft toe te voegen, ideaal! Voor dit gerecht ben ik voor een hele simpele variant gegaan. Wil je graag meer groenten toevoegen? Dan is het lekker om wat cherry tomaatjes of romaatjes te bereiden in de oven, zoals ik eerder bij deze tomatenrisotto heb gedaan!

Wat is orzo?

Orzo is een gedroogde pastasoort dat lijkt op rijst, maar waarmee je ook perfect op risotto geïnspireerde recepten kan maken. Orzo kan je gewoon koken in water zoals je ook met pasta of rijst doet, maar je kan het ook laten garen in bouillon, waardoor je meer een risotto krijgt. Ook kun je er overheerlijke ovenschotels en salades mee maken! Eigenlijk kan je er dus alle kanten mee op. Voor deze tomaten orzo met burrata heb ik de orzo bereidt zoals je dat ook met een risotto zou doen.

Tomaten orzo met burrata

Tomaten orzo met burrata

Een makkelijk gerecht met slechts een 8 ingrediënten, dat is deze tomaten orzo met burrata. Extra lekker met een paar blaadjes verse basilicum!
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram orzo
  • 300 ml passata
  • 250 ml water kokend
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 bolletjes burrata klein formaat
  • basilicum naar smaak
  • 1 el roomboter

Bereidingswijze

  • Snipper de ui.
  • Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan. Voeg na 2 minuten de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Meng in de tussentijd de passata met het water en verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Als de orzo 1 minuut heeft meegebakken, kun je de passata bouillon toevoegen. Zet het vuur laag en meng alles goed door elkaar. Kook de orzo in circa 25 tot 30 minuten gaar. Schep regelmatig de orzo even om!
  • Schep de tomaten orzo in twee borden en leg op ieder bord er één bolletje burrata bij en garneer met basilicum naar smaak.
  • Geniet ervan!
orzo met buratta, orzo risotto, risotto van orzo, tomaten orzo, vegetarisch

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!