Vegetarische nasi goreng

Vegetarische nasi goreng
Hoofdgerecht -⏱ 20 min oventijd -?2 personen

Nasi goreng wordt vaak geserveerd met kip, maar ik koos deze keer voor een vegetarische nasi goreng. Bovendien maak ik deze vegetarische nasi goreng niet met rijst, maar met gele wortel nasi. Hierdoor maak je het een koolhydraatarmer gerecht. In plaats van kip maak ik gebruik van vegetarische kipstukjes. Eventueel kun je het ook serveren met tofu, of de vleesvervanger volledig weglaten.

Ingrediënten
  • 400 gram gele wortel nasi
  • 160 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1 winterpeen
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 2 el sojasaus
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 rode peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
  • Kroepoek (optioneel)
  • Satésaus (optioneel)
  • Gebakken uitjes (optioneel)
Bereidingswijze
  • Snipper de ui. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
  • Verwijder ook de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Ontvel het knoflookteentje.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan in 2 minuten. Pers ook direct de knoflook uit boven de pan. Voeg dan de gele wortel nasi toe samen met de winterpeen en bak 4 minuten. Voeg dan de paprikastukjes, de rode peper, de kurkuma, de gember en het komijnzaad toe.
  • Bak tegelijkertijd in een andere pan de vegetarische kipstukjes goudbruin in circa 6 minuten.
  • Verwarm intussen ook een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de eitjes in circa 4 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de kipstukjes toe aan de nasi en breng op smaak met de ketjap, de sojasaus en de sambal. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper en meng alles goed met elkaar.
  • Serveer de vegetarische nasi goreng in een diep bord samen met het gebakken spiegeleitje en eventueel gebakken uitjes, kroepoek en satésaus.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!