Vegetarische stroganoff

Vegetarische stroganoff
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen

Ik probeer meerdere keren per week vegetarisch te eten. Ik merk namelijk dat ik niks mis als ergens geen vlees doorheen zit, zo ook niet bij deze vegetarische stroganoff. Deze vegetarische stroganoff heb je binnen een half uur op tafel staan, dus ook ideaal voor een doordeweekse dag. Bovendien heb ik deze variant iets gezonder gemaakt, door een deel van de crème fraîche te vervangen door Griekse Yoghurt. Wil je graag koolhydraatarm eten, vervang dan de rijst door bloemkoolrijst (minimaal 400 gram voor 2 personen).

Ingrediënten
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 250 gram champignons
  • 200 gram spinazie
  • Tomatenpuree (100 gram)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 75 gram crème fraîche
  • 75 gram Griekse yoghurt (2% vet)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd eerst alle groenten fijn. De champignons in plakjes, de paprika in stukjes en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel fijn.
  • Fruit de ui aan in een wok of grote hapjespan op middelmatig vuur in een beetje olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten de champignons en de paprika toe en zet het vuur zachter. Doe de deksel op de pan en laat de groenten zachtjes bakken gedurende 5 minuten. Voeg dan de rode peper toe en bak kort mee.
  • Nu mogen de tomatenpuree, de crème fraîche, de Griekse yoghurt, de paprikapoeder en de knoflookpoeder erbij. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de spinazie grof of verscheur de spinazie met je handen. Voeg toe aan de stroganoff en verwarm het geheel net zolang totdat de spinazie is geslonken. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de rijst in een diep bord en schep hierop de stroganoff.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!