Zalm Traybake
Hoofdgerecht -⏱️40 min -?2-3 personen
Zalm is een veelzijdig en gezond product dat je op veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Deze keer deel ik een recept voor een zalm traybake. Een traybake maken is heel gemakkelijk en bovendien super lekker. Het enige wat je hoeft te doen is, je favoriete ingrediënten te snijden en met elkaar te mengen. Leg het vervolgens in een ovenschaal, braadslede of verdeel het over een bakplaat en schuif het geheel in de oven. Combineer met lekkere kruiden of oliën en je bent klaar om te gaan eten! Zoals de naam van dit recept al suggereert, gaan we deze traybake maken met zalm. De zalm wordt gecombineerd met lekkere groenten en voorgekookte krieltjes.
Ingrediënten
Voor de traybake
- 500 gram voorgegaarde grote krieltjes
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram zalmfilet
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 tl rozemarijn
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een pan met water aan de kook. Schil intussen de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en halveer de grote sperzieboontjes. Kook de winterpeen samen met de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de courgette in de lengte doormidden en snijd in plakjes (zo krijg je halve maantjes). Als de winterpeen en de sperziebonen klaar zijn giet je ze af en spoel je ze om met koud water.
- Pel de rode ui en snijd de ui in kwarten. Snijd vervolgend de kwarten nog iets kleiner (mogen wel grove stukken blijven). Snijd de tomaten in 8 parten.
- Verdeel de krieltjes, de sperziebonen, de winterpeen, de tomaten, de ui en de rozemarijn over een bakplaat, ovenschaal of braadslede. Besprenkel het met circa 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar. Bak de traybake in het midden van de oven in 20 minuten af. Snijd de zalm in grove stukken (allemaal even groot). Als de traybake na 20 minuten klaar is, verdeel je de zalmstukken erover en bak je de traybake nogmaals 5 minuten.
- Verdeel de zalm met de aardappel en de groenten over de borden.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!