Bagel caprese
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen
Als je mijn foodblog Koken&Bakken doe je zo al vaker hebt bekeken, dan weet je vast dat ik fan ben van caprese. Zo heb ik al eerder een tosti caprese of caprese broodspiesjes gedeeld. En daar komt nu een recept bij, namelijk een bagel caprese. Ik vind een bagel een heerlijke structuur hebben. Een lekkere zachte binnenkant, wat ik persoonlijk heerlijk vind in combinatie met de tomaat, pesto en mozzarella. Persoonlijk kies ik het liefst voor buffelmozzarella. Die is qua structuur en smaak lekkerder! Daarnaast maak heb ik voor dit recept ook de pesto zelfgemaakt. Vind je dit teveel werk? Dan kun je ook voor een kant-en-klare pesto kiezen.
Ingrediënten
- 2 bagels
- Zelfgemaakte pesto
- 1 trostomaat
- 1 bol buffelmozzarella
- Balsamico crème (ter garnering)
- 10 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
- Bak de bagels af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd zowel de trostomaat als de buffelmozzarella in acht plakjes.
- Snijd de bagels open en besmeer de onderste helften met de pesto.
- Verdeel vervolgens de mozzarella en de trostomaat over de twee bagels.
- Garneer met een beetje balsamico crème en pijnboompitten. Herhaal dit ook voor de tweede bagel.
- Geniet van je bagel caprese!
Kijk hier voor meer lunch gerechten.