Bietensalade met appel
Lunch – ⏱ 10 min – ? 1 persoon
Deze bietensalade met appel is een lekkere lunchsalade die je binnen 10 minuten hebt gemaakt. Je kunt deze salade prima de avond van tevoren maken, alleen zou ik de appel wel pas net voor het opdienen erdoorheen doen. Deze salade is naast rode biet en appel, ook gevuld met feta en pecannoten. Je brengt de bietensalade met appel op smaak met een beetje balsamicocrème. Wil je de salade vullender maken? Dan kun je er prima een broodje of boterham bij serveren.
Ingrediënten
- 25 gram rucola
- 1 gekookte rode biet
- 25 gram feta
- 1/2 appel
- 10 gram pecannoten
- Balsamicocrème
Bereidingswijze
- Verdeel de rucola over een bord.
- Snijd de rode biet in stukjes en hak de pecannoten grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in blokjes.
- Verdeel de rode biet, de appel en de pecannoten over de rucola en verkruimel de feta erboven.
- Garneer met zoveel balsamicocrème als dat jij lekker vindt.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor nog meer lunchgerechten!