Poffertjes met aardbeien en nutella
Lunch – ? 15 min – ? 1 persoon
Een van de Nederlandse specialiteiten op het gebied van eten zijn poffertjes! Deze poffertjes met aardbeien en nutella zijn lekker zoet. Je kunt ermee ontbijten of lunchen, maar ook als toetje is het erg lekker om te serveren. Het enige wat je wel echt nodig hebt, is een poffertjespan!
Benodigdheden
- Poffertjespan
- Kwastje
- Garde
- Maatbeker met schenktuitje/Garneerfles
Ingrediënten
- 50 gram bloem
- 1 ei
- 60 ml melk
- 1/4 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 100 gram aardbeien
- 1 tl nutella
- Roomboter
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Meng de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een mengkom. Breek dan het ei boven de mengkom en voeg ook de melk toe. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde.
- Om zo handig mogelijk poffertjes te maken, doe je het beslag in een garneerfles of maatbeker met schenktuit. Hiermee spuit of giet je eenvoudig de gaatjes van je poffertjespan vol met beslag.
- Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur zodat deze goed heet kan worden. Smelt in een ander pannetje een klontje roomboter.
- Vet je poffertjespan in met de gesmolten roomboter. Het handigste is om hiervoor een kwastje te gebruiken.
- Spuit vervolgens je poffertjespan vol met het beslag. Spuit of giet de gaatjes voor ongeveer 3/4 vol met het beslag. Je kunt de poffertjes omdraaien, zodra er belletjes ontstaan in je beslag. Dit kun je het beste doen met een klein vorkje. Als de poffertjes nog een klein beetje vastzitten, moet je nog eventjes wachten.
- Bak je poffertjes nu ook aan de andere kant goudbruin en gaar. Leg je poffertjes op een bord.
- Was intussen de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd de aardbeien in vieren.
- Verwarm de nutella even kort in de magnetron.
- Verdeel de aardbeien over de poffertjes en garneer met de nutella.
- Geniet van je poffertjes met aardbeien en nutella.
Kijk hier voor meer lunchgerechten!