Tosti met kip en pesto

Tosti met kip en pesto
Lunch – ? 10 min – ? 1 persoon

Een tosti is eigenlijk altijd lekker. Je kunt er alle kanten mee op en je kunt ze bakken in een tosti ijzer, in de pan of in de oven. Voor deze tosti met kip en pesto koos ik voor extra dikke boterhammen, die in de pan moesten worden gebakken. Hierdoor kreeg ik even het idee alsof ik een tosti in een restaurant had besteld. Zelf had ik een pompoenbrood gekozen die ik zelf nog moest snijden, maar je kunt eigenlijk gewoon brood kiezen dat jij lekker vindt. Dit beleg je vervolgens met pesto, kipfilet, mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Even bakken in de pan en je hebt een geweldige tosti!

Ingrediënten
  • 4 (dikke) boterhammen
  • 4 plakjes kipfilet
  • 2 grote tl pesto
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 tl mayonaise (light)
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Besmeer één boterham met een theelepel pesto en verdeel hierover 2 plakjes kipfilet. Snijd de buffelmozzarella in plakjes en verdeel de helft van de plakjes over de kipfilet. Leg hierop 5 zongedroogde tomaatjes en sluit af met een boterham. Herhaal deze stap voor een tweede tosti.
  • Besmeer de buitenkanten van de tosti iedere keer met een theelepel mayonaise.
  • Verwarm een pan op middelmatig vuur en vet deze goed in met bakboter. Leg hierin je tosti’s en bak ze in circa 3 minuten per kant goudbruin.
  • Snijd je tosti met kip en pesto eventueel doormidden en je kunt er heerlijk van gaan genieten!

Kijk hier voor meer lunch recepten.