Wentelteefjes met appel en kaneel
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen
Ik ben de laatste tijd helemaal fan van gevulde wentelteefjes. Zo maakte ik eerder al gevulde wentelteefjes met aardbei en nutella. Deze keer koos ik voor gevulde wentelteefjes met appel en kaneel. En om het extra lekker te maken, heb ik er ook nog rozijnen aan toegevoegd. Heerlijk! Voor deze variant beleg je één boterham met de appels, rozijnen en kaneel en vervolgens leg je er de tweede boterham op. Dit week je dan in het melk-ei mengsel en bak je vervolgens in een beetje boter. Een beetje suiker erop en je hebt een heerlijk ontbijt of lunch. En zelfs als toetje kun je er mensen heel blij mee maken!
Ingrediënten
- 4 witte boterhammen (bijv. Casino brood)
- 1 ei
- 75 ml melk
- 2 appels
- 2 handjes rozijnen
- 3 tl kaneel
- Kristalsuiker (optioneel)
- Klontje roomboter
Bereidingswijze
- Breek het ei boven een mengkom en voeg de melk toe. Kluts het geheel door elkaar.
- Schil de appels en snijd in vieren. Snijd vervolgens ieder kwart in plakjes en de plakjes in de breedte doormidden. Bak de appels samen met de rozijnen in een pan met een klein beetje boter en voeg 2 tl kaneel toe. Bak de appeltjes in 2 à 3 minuten goudbruin.
- Beleg één boterham met de helft van het appelmengsel. Leg er een tweede boterham bovenop. Doop de boterhammen in het ei-melk mengsel. Draai voorzichtig om, zodat de appel er niet tussenuit valt.
- Verwarm dan een koekenpan op middelmatig vuur en verwarm hierin een klontje roomboter. Bak de gevulde wentelteefjes met appel en kaneel aan beide kanten in circa 2 tot 3 minuten goudbruin.
- Herhaal de vorige stappen ook voor de overige twee boterhammen.
- Snijd de boterhammen schuin door en bestrooi eventueel met wat kristalsuiker.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer lunch gerechten.