Brioche broodpudding

Brioche broodpudding

Brioche broodpudding, een super lekker nagerecht dat je zo hebt gemaakt! Ik kwam op het idee om dit recept te maken, omdat ik nog wat oude brioche melkbroodjes had liggen die echt op moesten. En als je nog oud brood hebt liggen dan zijn wentelteefjes, maar ook zeker broodpudding, altijd een goed idee! Maar wat is broodpudding precies? Broodpudding is een gerecht van oud brood, suiker, ei en melk. Hieraan kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen. Zo heb ik ervoor gekozen om aan deze variant ook appel, kaneel en rozijntjes toe te voegen. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak.

Bereiding brioche broodpudding

Voor dit gerecht snijd je eerst de melkbroodjes en de appel in stukjes ter grootte van dobbelstenen. Hierop giet je een mengsel van ei, melk, boter en suiker. Je zult zien dat de melkbroodjes de melk opzuigen en daardoor zacht worden. Verdeel het broodmengsel over de ovenschaal en bak de broodpudding goudbruin en gaar in het midden van de oven. Lekker om te serveren met wat poedersuiker erbij.

Andere broodpudding recepten

Naast deze brioche broodpudding staan er ook nog andere overheerlijke broodpudding nagerechten op mijn website:

Brioche broodpudding

Brioche broodpudding

Een heerlijke brioche broodpudding met een zoete smaak. Extra lekker door de toevoeging van de appel en rozijnen.
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 brioche melkbroodjes
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 20 gram roomboter gesmolten
  • 1 appel
  • 15 gram rozijnen
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • poedersuiker optioneel
  • bakboter om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal in.
  • Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met lauwwarm water en smelt de roomboter in steelpannetje op laag vuur.
  • Schil vervolgens de appel en snijd ook deze ter grootte van dobbelstenen. Snijd ook de melkbroodjes in stukjes ter grootte van dobbelstenen. Doe de appels in een ruime mengkom en voeg hieraan de stukjes brioche toe.
  • Breek het ei in een andere mengkom en voeg hieraan de melk, de gesmolten boter, de kristalsuiker, het vanille-extract en de kaneel toe. Klop met een garde het geheel goed door elkaar.
  • Dep de rozijnen droog en voeg deze toe aan het brood en de appel. Schep alles even goed door elkaar.
  • Giet je melkmengsel in de schaal met het brood. Schep alles weer goed door elkaar totdat het melkmengsel volledig door het brood is opgenomen. Meng voorzichtig, zodat de stukjes stokbrood niet kapot gaan.
  • Verdeel het broodmengsel over de ovenschaal en druk zachtjes aan.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de brioche broodpudding in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de broodpudding voor serveren met nog een beetje poedersuiker als je dat lekker vindt!