Clafoutis met frambozen
Nagerechten -⏱️10 min + 35-40 min oventijd -?6 personen
Clafoutis is klassiek Frans gebak dat wordt geserveerd als nagerecht. Normaal gesproken wordt het met kersen gemaakt, maar ik koos voor een variant hierop. Namelijk een clafoutis met frambozen. De bereidingstijd van dit nagerecht is erg kort, namelijk slechts 10 minuten. Daarna schuif je het toetje in de oven en moet je 35 tot 40 minuten wachten. Dit toetje maak je door een beetje kristalsuiker te verdelen over de bodem van een ovenschaal, gevolfd doro de frambozen. Hierop giet je een beslag en dan gaat het de oven in. Zodra de clafoutis met frambozen klaar is, hoef je er alleen nog wat poedersuiker overheen te strooien. Zowel warm als lauw lekker om te eten!
Benodigdheden
- Lage bakvorm (bijv. een quichevorm)
- Kwastje
- Keukenmachine/Mixer
Ingrediënten
- 250 gram (diepvries) frambozen (ontdooid)
- 100 gram suiker + 1 el extra
- 95 gram bloem
- 3 eieren
- 240 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 tl vanille-extract
- Poedersuiker
- Bakboter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in. Strooi ook 1 eetlepel kristalsuiker over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door de frambozen. Zorg ervoor dat de frambozen netjes zijn verdeel over de schaal.
- Doe de eieren samen met de melk en het vanille-extract in een mengkom en mix in circa 1 minuut glad. Voeg dan de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en mix het geheel nu nogmaals circa 3 minuten totdat er een mooi glad beslag ontstaat.
- Giet het beslag over de frambozen in de ovenschaal en zet de clafoutis met frambozen in het midden van de oven. Bak de clafoutis in circa 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de clafoutis uit de oven en laat even kort staan. Garneer met wat poedersuiker en snijd in stukken.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer nagerechten!